Cross-seizoen 2016 ondertussen weer begonnen voor Sylvan Canrinus.

Gedurende winterperiode had Sylvan zich goed voorbereid door de conditie op peil te houden, in de sportschool en mountainbiken.

Jammer genoeg waren begin van het jaar alle circuits gesloten vanwege het slechte weer waardoor niet op de motor getraind kon worden. In maart was al de eerste clubcross in Marum waar 2 keer en 2e plaats werd behaald. De volgende wedstrijd was 2 weken later, ook dit begon goed met een 2e plaats in de eerste manche. Tijdens de 2e manche (op een 3e plaats rijdend) is Sylvan uit de baan gegaan. Tijdens de landing van een springschans is zijn schouder uit de kom geraakt maar schoot er vrij snel ook weer in.

Op advies van de fysio moest hij rust nemen. Dit betekende dat Sylvan de 1e kampioenswedstrijd een week later al moest missen. Wat gelijk een grote punten achterstand opleverde. Gelukkig werd de volgende race een week later in Joure afgelast wegens het slechte weer. Het zware zandcircuit in Westerbork volgde een week later en Sylvan stond weer aan de start na zijn blessure. In een veld met meer dan 80 rijders in de training werd een keurige 8e tijd neergezet onder winterse omstandigheden met hagel, sneeuw en harde wind. Dit betekende dus in de A-finales starten. In de 1e manche een slechte start, bijna als laatste weg werd een mooie 14e plek en in de 2e manche een goede 11e plaats wat resulteerde een mooie 10e plaats totaal op het ondertussen loodzwaar geworden circuit. Gelukkig geen last van het schouder maar wel diep moeten gaan.

In de tussenstand opgeklommen naar plaats 35 met 1 wedstrijd minder dan de rest. Afgelopen weekend 1 mei stond Delfzijl op het programma. Het weer was goed en de baan was keihard waardoor het al snel stoof en verraderlijk was. Dit zijn niet Sylvan zijn favoriete banen. Door op safe te trainen werd toch een 14e tijd geklokt en dus A-finale rijden. In de 1e manche had Sylvan een goede start en zat als 3e in de eerste bocht. Het tempo lag deze keer iets te hoog voor Sylvan en zonder teveel risico te nemen eindigde hij als 14e. De 2e manche weer een redelijke start en als 15e in de bocht.

Jammer genoeg kon Sylvan dit niet vasthouden en reden zo’n 7 coureurs bij de groep van Sylvan weg. Met een ploeg van 10 rijders streden dezen om elke meter. Op de finish had Sylvan net een paar seconden tekort om nog 2 man te passeren. Resultaat plaats 15 en totaal ook 15e toch wel redelijk tevreden voor vandaag in dit sterke deelnemersveld met veel jongens die terug gekomen zijn van het hoge NK niveau en uit andere zwaardere klassen. In de kampioenstand toch weer zaken gedaan en opgeklommen van een 35e plek naar een 25e plaats, in een veld met 120 ingeschreven coureurs.

De volgende wedstrijd is op het zandcircuit in Emmen.

Foto:BN Photography

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.