Criminaliteit op Bolswarder bedrijfsterreinen fors gedaald

Bolsward – Het collectief aanpakken van zaken als veiligheid, criminaliteit en brandveiligheid heeft effect gehad op de Bolswarder bedrijfsterreinen. Dit bleek maandagmiddag op de jaarvergadering van de Vereniging Parkmanagement Bolsward.

Deze vereniging, die al sinds 2004 bestaat, houdt zich naast de bovengenoemde aanpak ook bezig met collectieve inkoop van zaken als energie, kantoorartikelen, afvalverwerking, ICT, Bedrijfshulpverlening e.d.

Uit de cijfers van de politie bleek dat het aantal bedrijfsinbraken en diefstallen in 2015 ,slechts’ 11 bedroeg. ,,Een zeer laag cijfer”, aldus de politie. Opvallend was dat vier van de 11 inbraken en diefstallen plaatsvonden op de Milieustraat van Omrin. ,,Daar zijn nu voldoende maatregelen getroffen om deze criminaliteit tegen te gaan”, aldus Gerrit Schermer van de politie. ,,Wij werken al enige tijd met kentekenplaatherkenning en daar hebben we redelijk succes mee. Staat een kenteken in ons bestand dan wordt zo’n auto gecontroleerd.”
Het aantal woninginbraken in Bolsward daalde in dat jaar zelfs naar dertien, tegenover 27 in 2014.

Hoewel er op details nog enkele bezwaren zijn, wordt in het voorjaar gestart met het project ,De Marne in het Landschap’. Dat plan voorziet in groenstroken langs de rand van het bedrijfsterrein, met name aan de noordzijde, wandelpaden over de twee terpen in het gebied en privaat groen op verschillende plaatsen op het bedrijfsterrein.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.