Corrie de Groot leeft voort in Bolsward (video)

Nadat dominee De Haan  de beroemde “Corrie de Groot Schijnbeweging” voordeed was het aan hem de eer om het schapenvacht weg te halen van het nog bedekte bord.

En met en flinke ruk was de Corrie de Grootsingel een feit, de laatste stadsboer van Bolsward leeft voort op een bijzondere plek. Op deze plek voetbalde zijn Bolswardia  en was hij een vaste toeschouwer bij de thuiswedstrijden. Maar ook een plek waar Elfstedentochtfietsers vanaf de camping vertrekken naar de start en dus nu vanaf de Corrie de Grootsingel zullen starten voor de tocht die De Groot als eerste 50 x fietste.

Het decor van de onthulling was af, de Peugot fiets waarop Corrie zijn 50e en laatste Elfstedentocht fietste stond tegen de paal van “zijn” straatnaam, een vlag van de Elfstedentocht en twee melkbussen maakten dat plaatje compleet. En in plaats van een laken moest een schapenvacht weggetrokken worden om de naam zichtbaar te laten worden.

Dominee De Haan, buurjongen en de opvolger van Corrie bij Bolswardia, sprak bij de onthulling over Corrie als uniek mens van en voor Bolsward. En de naam singel vond De Haan precies passen bij De Groot, een singel is de afscheiding maar tegelijkertijd ook de verbinding tussen stad en platteland.

Initiatiefnemer Ton Visser had even kippenvel op het moment dat de vacht werd weggehaald. Bijna een jaar geleden begon hij met inventariseren bij De Groot zijn naasten met de vraag of er draagvlak was voor het vernoemen. En dat was er en daarop kon het verzoek ingediend worden bij de gemeente.

De naamgevingscommissie reageerde eveneens enthousiast en daarmee kon het proces verder in gang gezet worden. Met als resultaat de Corrie de Grootsingel.

 

foto’s Petra Kroon.

Reportage Friesland Actueel

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.