CoronaMelder extra belangrijk na de lockdown

De harde lockdown is voorbij. Nu we weer meer met elkaar in contact komen, wordt de kans groter dat meer mensen besmet raken met het coronavirus. Daarom wordt de CoronaMelder-app belangrijker. Want met de app worden meer besmettingen gevonden. Juist ook van mensen die je niet kent.

Dat is belangrijk omdat zij anders niet in beeld komen bij het bron- en contactonderzoek. Zo helpt de app de verdere verspreiding van de besmettelijke omikronvariant tegen te gaan. Het gebruik van CoronaMelder is altijd vrijwillig.

Sinds de introductie van CoronaMelder in oktober 2020 hebben ruim 5,7 miljoen mensen de app gedownload. CoronaMelder stuurt je een melding als je langere tijd in de buurt bent geweest van iemand die later positief getest is en anderen via de app heeft gewaarschuwd. Nu er weer meer open is, zijn we vaker langere tijd bij elkaar in de buurt. Hierdoor neemt de kans dat je besmet raakt toe. Daarom is het juist nu belangrijk de app te downloaden.

Ontvang je een melding? In de app staat precies wat je moet doen. Het advies kan per situatie verschillen. Door het advies op te volgen voorkom je dat je anderen besmet en houden we meer zicht op de verspreiding het virus.

Meteen anderen waarschuwen

Als je positieve testuitslag krijgt, kan je zelf meteen anderen waarschuwen via CoronaMelder. Dit doe je via een knop op Coronatest.nl, waar je ook je testuitslag ziet. Door anderen meteen te waarschuwen weten ze eerder dat ze mogelijk besmet zijn. Het doorgeven van een positieve besmetting is altijd anoniem.

Zo download je CoronaMelder

Je kan CoronaMelder downloaden in de App Store of Google Play Store. Iedere download telt. Hoe meer mensen CoronaMelder gebruiken, hoe beter de app ons ondersteunt bij het leven met het virus. Je hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet niet wie of waar je bent. Inmiddels hebben meer dan 288.000 besmette personen anderen via CoronaMelder gewaarschuwd.

Hulp bij het installeren van de app

Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid, kun je kijken op Coronamelder.nl. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.

Vind je het installeren van de app lastig? Bel de DigiHulplijn op 0800-1508. De DigiHulplijn is elke werkdag bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur. De ervaren vrijwilligers helpen je met alle plezier en geduld bij het installeren van de app.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.