Corona-uitbraak bij wasserij Rentex

Bij twintig personeelsleden van wasserij Rentex uit Bolsward is afgelopen weken het coronavirus vastgesteld. Hoe dit kon gebeuren is volgens de directeur, Titus Mulder, nog steeds onduidelijk. Het virus heeft zich verspreid over diverse afdelingen binnen het bedrijf.

Bij Rentex werken zo’n 450 mensen en het virus heeft zich naar alle waarschijnlijkheid als eerste voorgedaan bij mensen buiten de wasserij. Het vermoeden bestaat dat het virus is opgelopen tijdens de feestdagen. ,Er werken zo veel mensen bij ons bedrijf, je weet bijna zeker dat het hier ook een keer gebeurt”, aldus Mulder in de Leeuwarder Courant.

Onder de besmette personeelsleden hadden de meeste slechts lichte klachten. De meesten zijn inmiddels weer aan het werk en na een nieuwe test-ronde deze week zijn geen nieuwe besmettingen gevonden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.