Coole Kidsnacht barst weer los bij Friese musea

Op vrijdag 15 oktober wordt de herfstvakantie afgetrapt met de vierde editie van de Coole Kidsnacht. Musea in heel Friesland openen na sluitingstijd hun deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook ouders, opa’s, oma’s en andere begeleiders zijn welkom. Van 17.00 tot 21.00 uur hebben kinderen het rijk alleen, en zijn de coolste activiteiten te beleven.

De coolste activiteiten

Dertien Friese musea hebben zich nu al aangemeld en openen op 15 oktober hun deuren. Speciaal voor kinderen organiseren zij allerlei spannende en leerzame activiteiten. Zo kunnen kinderen bij Tresoar in Leeuwarden op een coole manier kennismaken met oude ambachten, en gaan ze in Museum ‘t Kiekhuus in Wolvega op muizenjacht.

Als vanouds

“Vorig jaar gooide corona bij een aantal deelnemers en activiteiten roet in het eten. Dit jaar is de Coole Kidsnacht gelukkig weer als vanouds”, aldus Lisette Zwerver van Museumfederatie Fryslân. Na een wat ingetogen editie kunnen museumbezoekers tijdens de vierde editie van de Coole Kidsnacht weer op onbeperkte wijze genieten van een spannend en cool museumbezoek.

Musea kunnen ook spannend zijn

De Coole Kidsnacht is een initiatief van het Fries Educatief Platform (FEP) en Museumfederatie Fryslân. “Doel is om kinderen op een aansprekende manier kennis te laten maken met Friese culturele erfgoedinstellingen en ze te laten ervaren dat een museum behalve leuk en leerzaam ook spannend kan zijn.”

Een overzicht van alle deelnemende musea en hun activiteiten is te vinden op www.museum.frl/coolekidsnacht.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.