Cool: op bezoek bij familie Van Eysinga

Wil jij ’s avonds ook op pad? Met je zaklamp door de stad? En aanbellen bij dat statige herenhuis van de adellijke familie Van Eysinga? Dat kan! Kom je op bezoek?

Tijdens Coole Kidsnacht op 14 oktober is Huis Van Eysinga speciaal na sluitingstijd geopend voor kinderen en hun ouders/ verzorgers. Van 17.00 tot 21.00 uur zijn kinderen welkom met hun zaklamp.

Bakken, limonade, spelletjes

Houd jij ook van bakken? Dan mag jij net zoals het personeel van de Van Eysinga’s een lekker koekje komen bakken in de historische kelderkeuken. Volgens 18de-eeuws recept. Precies zoals vroeger, en zoals de heer des huizes de koekjes ook at. Cool toch?

Tijdens het wachten kun je een spelletje spelen in de muziekzaal. Dat deed de familie vroeger ook.  En drink je een glaasje citroenlimonade van een historisch recept. En je kunt ook een echt silhouetportret van jezelf knippen. Cool toch! En ondertussen zijn je zelfgebakken koekjes klaar!

Heb jij zin in een coole nacht? Kom langs bij Van Eysinga. Reserveer je snel je tijdslot, want vol = vol. Tickets bestel je via www.hendrickdekeyser.nl/museumbezoek/huis-van-eysinga-leeuwarden.

Meer informatie

Huis Van Eysinga van Vereniging Hendrick de Keyser is geopend op woensdag t/m zondag van 11-17 uur. Voor adres en prijzen zie www.hendrickdekeyser.nl/museumbezoek.

Foto (C): M. Koning