Controles ‘snoeproutes’ Bolsward levert acht overtredingen op

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart controleerde het team Handhaving Publiek Domein van de gemeente Súdwest-Fryslân samen met politie Bolsward op de zogenaamde ‘snoeproutes’ in Bolsward.

Dat zijn routes tussen de school en de supermarkt. Ziet een handhaver dat een jongere zwerfafval op straat gooit, dan krijgt de jongere een boete of een HALT-straf.

Zwerfafvalprobleem

Zwerfafval is een hardnekkig probleem waaraan mensen zich storen. Het staat op nummer 2 in de ergernissen-top3. Acht handhavers van de gemeente controleerden samen met acht collega’s van de politie Bolsward vijf dagen lang op het gooien van zwerfafval op de snoeproutes in de omliggende straten van de supermarkt en het Marne College.

Deze week zijn er totaal 8 overtredingen geconstateerd, hiervan gaan er 5 personen naar Halt en 3 personen hebben een proces verbaal gekregen.

De leeftijden varieerden van 14 t/m 17 jaar. Alle ouders zijn hierover ingelicht.

Boete of HALT-verwijzing

De gemeente organiseert de snoeproute-actie in samenwerking met de Politieen Justitie. Als de handhaver een jongere betrapt op het gooien van zwerfafval, krijgt hij of zij een boete van 140 euro of een HALT-straf. Een HALT-straf bestaat uit een werkopdracht in de eigen gemeente en een gesprek tussen de ouders, de jongere en Bureau Halt. Jongeren(of volwassenen) die al eerder een HALT- straf hebben gehad, krijgen een geldboete.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *