Concours Emmeloord goede start majorettes C.M.V. Oranje

Emmeloord – De eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen voor de majorettes van C.M.V. Oranje was op zaterdag 13 mei in Emmeloord. De afgelopen maanden zijn de nieuwe shows goed ingestudeerd door de vier danceteams en de dertien solisten en duo’s.

Voor instructrices Rianna Haitsma – Van der Goot en Lyanna Oostra was het een spannende dag, gezien de jury een verslag schrijft over de choreografieën die zij bedenken. Wat vindt de jury van de routines, van de moeilijkheidsgraad en van de showkleding? Maar natuurlijk ook: hoe doen de majorettes het op de vloer?

Kleding
Met de 12-uursactie, een sponsoractie die de majorettes eerder dit jaar hielden, is geld opgehaald om nieuwe wedstrijdkleding aan te schaffen voor de danceteams die afgelopen zaterdag voor het eerst werd geshowd, met bijpassende make-up. Onder andere de thema’s ‘spooky’, ‘disco’ en ‘robot’ kwamen geweldig en uniek naar voren.

Succes
De jury, bestaande uit Nicole Werkman, Sabina Hoogendijk en Marie-Christine Nooijen, had het goed met de majorettes voor. Er werden veel mooie punten en juryrapporten behaald. De majorettes van Oranje vielen flink in de prijzen; deze eerste wedstrijddag was een goed begin van het nieuwe seizoen!

Plaatsen
Een aantal duo’s en solisten moest zich tijdens het concours nog plaatsen om mee te doen voor punten, maar de volgende keer doen ook zij mee voor de prijzen. Op zaterdag 10 juni is de volgende wedstrijd, dan in Heerenveen.

Workshops
De samenwerking en gezelligheid tussen alle majorettes gaat erg goed: ze vlechten bij elkaar het haar in en maken elkaar op voorafgaand aan een concours. Dit hebben ze geleerd tijdens diverse workshops, die hun vruchten hebben afgeworpen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.