Concert Dixie Doodle in Hieslum

HIESLUM –  Akoestisch, meerstemmig en swingend: Dixie Doodle speelt een mix van Amerikaanse country,  bluegrass, Ierse folk en (Fryske) luisterliedjes. Traditionals, eigen werk en songs van Steve Earle, Old Crow Medicine Show, Bob Dylan, Neil Young, Van Morrison, Daniel Lohues en anderen worden met een aanstekelijk enthousiasme gebracht.  Op zaterdagavond 16 september staat deze vijfkoppige band op het podium in Muzykkafee DeVille.

Dixie Doodle herbergt een aantal ervaren muzikanten, zoals zanger/gitarist Wyger Smits die voorheen naam maakte met de band Cotton Green. Ook bekend is Wander van Duin (contrabas en zang). Hij is een veelgevraagd muzikant in de Friese muziekscene.  Zo begeleidt hij onder andere Marcel Smit en Gurbe Douwstra en schittert hij momenteel in de Friese muziektheatervoorstelling De Brekbere Sirkel. Johanna Hamstra (banjo/zang), Henriette Meijer en Skelte Heeringa (fiddle/zang) completeren de band. Het kafee aan de Tempelreed 14 gaat om 20.30 uur open, het concert begint om 21.00 uur. Zie ook www.devillehieslum.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.