Zwembad Vitaloo blijft open

Een grote overwinning voor stichting Ons Zwembad, zo mag de uitkomst van de vergadering van de commissie Boarger en Mienskip wel genoemd worden.

In deze vergadering werd onder andere gesproken over de toekomst van zwembad Vitaloo en het voorgenomen besluit om de subsidie op het Bolswarder zwembad te stoppen.

De gemeente wil in totaal 370.000 euro bezuinigen op de vier zwembaden in de gemeente. Maar volgens de actiegroep Ons Zwembad zou het bad kunnen open blijven als de gemeente een subsidie van € 150.000,- op jaarbasis zou blijven geven. Tijdens de vergadering waren verschillende insprekers die aangaven waarom Bolsward niet zonder zwembad kan en dus open moet blijven.

Via twitter werd al snel duidelijk dat het een lastig onderwerp was, maar uiteindelijk kwam men toch met een eerste positieve stap richting Bolsward. Het overgrote deel van de commissie vindt ook dat het zwembad voor Bolsward moet blijven. Door geld van de ene post naar de andere post over te zetten is er inmiddels € 100.000,- voor Vitaloo beschikbaar. De overige €50.000 moet de wethouder dan nog vinden. Ondanks de voetbalwedstrijd van Oranje werd de vergadering goed bezocht door boze Bolswarders. Alle acties die vanuit Bolsward werden georganiseerd hebben er mede voor gezorgd dat de wethouder en de commissie leden serieus gekeken hebben naar het open houden van het zwembad. Wie en onder welke constructie het zwembad gaat exploiteren is nog niet bekend. Stoker wil binnenkort met de verschillende partijen gaan praten.

Stichting Ons Zwembad laat via facebook weten:”Het blijft dus belangrijk om samen te laten zien dat we het zwembad open willen houden”.

Op de foto:Vrienden van Ons Zwembad die aanwezig waren bij de vergadering. (foto via Optisport Zwembad en Stadscamping Vitaloo)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *