Column: Muziek-overdonderende dag

Merkwaardig is het wel om voor Heamiel-2016 het thema MUZIEK te kiezen. Want bandjes, orkesten en folkloristische instrumenten zijn er immers altijd wel tijdens de Heamielfeesten.

Dus kan de lezer gerust concluderen dat de muziek deze keer overdonderend aanwezig zal zijn. Niet zozeer in volumes als wel in aantallen. Het neemt daarbij soms vreemde vormen aan, aangezien de wielrenners hebben besloten het parcours op de donderdagavond ritmisch af te leggen zodat de speaker van dienst zijn reclameboodschappen kan rappen. Ook het publiek klapt dan makkelijker in de maat.

Neem gerust luchthoorns, trommels en ratels mee. Het sfeertje zal al gauw de olympische samba benaderen. Maar voor wie op dat moment wil genieten van de geluiden van een groot orkest dient zich te vervoegen in de Martinikerk. Het monumentale gebouw, dat momenteel het majestueuze orgel ontbeert wegens restauratie, snakt naar wat spectaculair strijk- blaas- en slagwerk. En dat komt er in de vorm van het Fries Symfonie Orkest.

Extra-extra-large- muziek is die avond aanwezig op het Raadhuisplein achter het stadhuis, wanneer daar de Mega Pubkwis XXL wordt gehouden. Een openlucht-café waar excellente teams zowel muzikale als a-muzikale vragen zullen beantwoorden. Natuurlijk mag er gegokt worden. En er mag gedanst worden.

Dus na de wielerronde kan iedereen, deelnemer en toeschouwer aansluiten bij de Mega Pubkwis XXL. En niet te vergeten, mét band.

 

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.