College wil zittreden in centrum Bolsward

Er mogen van het college van burgemeester en wethouders zittreden komen in het centrum van Bolsward, dat staat te lezen in het Friesch Dagblad.

De treden komen aan het Marktplein die hierdoor een stuk kleiner gaat worden. Hiermee willen burgemeester en wethouders een tribune creëren waardoor bezoekers van het centrum een plek hebben om te kunnen rusten met een mooi uitzicht op het stadhuis.

Toch zijn verschillende partijen en inwoners tegen het plan omdat het in hun ogen juist een aantasting is van het historische centrum en het beschermde stadsgezicht. Zo hebben Hûs en Hiem en Bolswards Historie bezwaar aangetekend tegen de plannen. Ook enkele inwoners van Bolsward vinden de plannen niet juist. Zij vinden de houten treden vandalismegevoelig.

Er is overigens haast geboden met de plannen want de provinciale subsidie dreigt anders verloren te gaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.