College wil zittreden in centrum Bolsward

Er mogen van het college van burgemeester en wethouders zittreden komen in het centrum van Bolsward, dat staat te lezen in het Friesch Dagblad.

De treden komen aan het Marktplein die hierdoor een stuk kleiner gaat worden. Hiermee willen burgemeester en wethouders een tribune creëren waardoor bezoekers van het centrum een plek hebben om te kunnen rusten met een mooi uitzicht op het stadhuis.

Toch zijn verschillende partijen en inwoners tegen het plan omdat het in hun ogen juist een aantasting is van het historische centrum en het beschermde stadsgezicht. Zo hebben Hûs en Hiem en Bolswards Historie bezwaar aangetekend tegen de plannen. Ook enkele inwoners van Bolsward vinden de plannen niet juist. Zij vinden de houten treden vandalismegevoelig.

Er is overigens haast geboden met de plannen want de provinciale subsidie dreigt anders verloren te gaan.


2 reacties

  1. Anja schreef:

    Uit de column bleek deze week ook al dat het verkrijgen van de subsidie voor het college belangrijker is dan het belang van de winkeliers en het beschermde stadsgezicht.
    Dat tekent exact het college van Súdwest-Fryslân dat over het algemeen economische belangen zwaarder laat wegen dan de belangen van individuele inwoners of historische belangen.
    Ga zo maar door college dan wordt in onze gemeente nog veel meer vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *