College SWF voor centrale huisvesting in Sneek

Het college van Súdwest-Fryslân doet de raad het voorstel om in de raadsvergadering van december te kiezen voor centrale huisvesting van het ambtelijk apparaat in Sneek.

Om praktisch alle ambtenaren in Sneek te kunnen huisvesten is het nodig het voormalige gemeentehuis van Wymbritseradeel aan de Marktstraat 1 aan te kopen. Met een transparante corridor zou dit gebouw ontsloten moeten worden met het huidige stadskantoor aan de Marktstraat. Een flinke verbouwing van het oude stadhuis van Sneek is nodig om er een toekomstbestendige werkplek van te maken.

Door flexwerk en thuiswerken rekent de gemeente voor dat er 5000 vierkante meter minder werkvloer nodig is. Het is ook niet de bedoeling om te bouwen in de Sneker stadhuistuin, aldus b en w. Waar sterk op ingezet wordt in Sneek is een overzichtelijk kantorencomplex, een nieuw vergadercentrum met raadzaal en een ruime publiekshal.

Het gemeentehuis van de Wymbritseradiel in IJlst, dat nu de raadszaal herbergt en de werkplek is voor de griffie, zou andere diensten kunnen huisvesten. Het gemeentehuis van Wûnseradiel in Witmarsum komt in de verkoop. Het college rekent voor dat centrale huisvesting in 2018 een besparing om de huisvestingskosten oplevert van 2 ton op een totale jaarsom van twee miljoen euro.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.