Collectieve planschade-claim bij aanleg windmolenpark

De stichting WindparkClaim gaat mede namens de eigenaren van de recreatiewoningen in het kustgebied van Makkum een collectieve claim indienen voor planschade vanwege de komst van het windmolenpark in het IJsselmeer.

De stichting wil de schade vanwege de waardedaling van de recreatiewoningen op de Staat te verhalen. Makkum is een van de drukste recreatiegebieden van Friesland, alleen al vanwege de honderden recreatiewoningen op het recreatiepark Beach Resort Makkum. De eerste eigenaren van recreatiewoningen zijn inmiddels bij de stichting aangemeld via www.windparkclaim.nl. Ook andere belanghebbenden kunnen zich via die website melden.

Het veelbesproken mega-windpark komt voor de kust van Makkum in het IJsselmeer, in een prachtig recreatie- en vaargebied. De aanleg van het mega-windpark met windmolens van 150 meter hoog en een spanbreedte van 170 meter kent vele negatieve gevolgen voor de recreanten in het gebied. Geluidsoverlast, slagschaduw, horizonvervuiling, industriële uitstraling en afname van de rustige & natuurlijke sfeer. Het gebied ondergaat een grote verandering en de stichting is overtuigt dat de waarde van de vakantiewoningen sterk zal dalen. Ook zal het mega-windpark negatieve gevolgen hebben voor de omzet van watersport & recreatieve bedrijven.

De verwachting van de stichting Windparkclaim is dat uiteindelijk door deskundigen een waardedaling van het vastgoed zal worden berekend van tussen de 10 en 25% afhankelijk van ligging en uitzicht. Op het recreatiepark Beach Resort staan 420 vakantiewoningen in de prijsklasse van € 150.000,- tot € 600.000,-, op de boulevard aan de kust meer dan 35 appartementen en op de camping De Holle Poarte honderden vakantie-chalets. Door samen op te treden in 1 stichting kunnen de kosten van deskundigen en juristen worden gedeeld.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.