Claudia knipt haar haar af voor stichting haarwensen

Claudia Deelstra (15) liet vrijdagmiddag  haar lange haren afknippen om het vervolgens te doneren aan de stichting Haarwensen.

Deze stichting maakt voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), een haarwerk of pruik. 

Drie jaar geleden begon de Bolswardse al te sparen tot de dag van vandaag. “Ik ben 3 jaar geleden dus op de site stichting haarwensen terecht gekomen”. “Ik zag dat er kinderen waren die heel blij zouden worden als ik mijn haar zou afknippen voor hun”: Aldus Claudia.

Vrijdag was dus de dag dat haar lange haren 25 centimeter korter werden geknipt. Want dat is de lengte die nodig is om een goede pruik te kunnen maken. Anita Dijkstra van Kapsalon Anita bood aan om dit kosteloos te doen en er uiteraard voor te zorgen dat Claudia weer een mooie coup kreeg.

Claudia:”Ik ben echt heel blij dat ik het heb gedaan omdat die kinderen er heel gelukkig van worden en dat geeft me zelf ook een goed gevoel. Daarom zou ik iedereen aanraden om je haar te laten groeien en het ook af te knippen voor stichting haarwensen”.

En voor Claudia is het niet eenmalig. Ze laat haar haar voorlopig weer groeien totdat het weer afgeknipt kan worden voor de stichting.

(foto’s: Kapsalon Anita)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.