Christenen bidden een nacht voor vervolgde christenen

BOLSWARD – In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers. Ook in Bolsward komen christenen bij elkaar. De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen.

Na de recente aanslag met Pasen op christenen in Lahore, Pakistan waarbij meer dan zeventig doden vielen en honderden slachtoffers, liet een medewerker uit Pakistan weten: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als vele christenen voor ons bidden, wij door kunnen gaan met het versterken van de kerk in Pakistan’. Deze broeder en miljoenen vervolgde christenen zijn overtuigd van de kracht van het gebed voor hen.

Dit jaar staat de organisatie van de Nacht van Gebed nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

In Bolsward wordt de Nacht van Gebed georganiseerd door christelijke gemeente Het Keerpunt. Samen met christenen uit alle andere kerken in Bolsward komen ze op vrijdag 27 mei om 22.00 uur samen in gebouw Het Keerpunt aan de Burg. Praamsmalaan 35. Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea, Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. Tijdens de nacht is er om 01.30 uur een live-verbinding met India.

“Iedereen kan zelf bepalen hoe lang je mee wilt bidden. Je hoeft dus niet de gehele nacht aanwezig te zijn”, aldus Dirk Jan de Rouwe, één van de organisatoren. “In april hadden we met alle kerken gezamenlijk een praise-avond in de Katholieke Kerk. Het was bijzonder hoe je dan als christenen één bent. Zo kunnen we ook samen bidden voor de vervolgde christenen uit alle kerk denominaties. We zien er naar uit!” Voor meer informatie kan je contact opnemen met Dirk Jan de Rouwe, tel: 06-25202192 of op de website www.nachtvangebed.nl.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.