"Choking game" ook populair onder Bolswarder jongeren

Bolsward – Woensdag meldden verschillende media dat er een nieuwe gevaarlijke rage onder jongeren jongeren in Sneek zou zijn onder de naam Choking Games.

Maar het “stikspel” blijkt niet alleen een probleem in Sneek te zijn ook in Bolsward wordt het “spelletje” gespeeld. Wij kregen vandaag een mail van een verontrustende moeder die ontdekte dat één van haar kinderen aangaf het spel ook te spelen. Toen de moeder met haar kind in gesprek ging gaf deze aan dat het in Bolsward meer gedaan wordt.

Bij het spel is het de bedoeling dat je door een bepaalde handeling ervoor zorgt dat je flauw valt. In sommige gevallen schijnt het te gebeuren dat kinderen elkaars keel dicht knijpen. Hierdoor krijgen de kinderen het gevoel alsof ze high zijn.

Gemeente Súdwest-Fryslân heeft voor Sneek inmiddels actie ondernomen, ze hebben de basisscholen in Sneek geïnformeerd over het spelletje. Of de gemeente dit ook in Bolsward en wellicht ook in andere plaatsen in de gemeente gaat doen is nog niet bekend.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.