Chinese toeristen aan berenburg, bier en whiskey

De kans dat het de komende jaren drukker gaat worden met Chinese toeristen in Friesland lijkt een stuk gegroeid. Vorige week is onze provincie als toeristische bestemming gepresenteerd aan zes Chinese touroperators.

De presentatie was onderdeel van een handelsmissie naar de Chinese provincie Sichuan, waar onze provincie een vriendschapsband mee onderhoudt. De komende jaren zal het aantal Chinese toeristen dat naar Nederland komt explosief stijgen.

Dat voorspelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Nu staan Chinezen met 200.000 bezoekers per jaar op 9 in de toeristen-top-10. De verwachting is dat het aantal bezoekers over tien jaar is verviervoudigd, tot 800.000 Chinese toeristen in 2025.

Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.