CDA pleit voor beter mobiel bereik in de provincie

In de media van maandag 31 oktober (o.a. NOS en Omrop Fryslân) is de uitslag van een publieksonderzoek naar de dekking van mobiel bereik bekend gemaakt.

Nog altijd zijn er tientallen dorpen in Nederland waar inwoners veel problemen ervaren met mobiel bellen. Omrop Fryslân en de NOS hebben in Fryslân goed 1100 mensen ondervraagt over hun bevindingen met hun mobiele netwerk. Fryslân krijgt een kleine voldoende met een 5.8. Dit in tegenstelling tot Weststellingwerf, waar een 4.1 wordt gescoord. Ook scoort de zuid- en noordkant van Fryslân onvoldoende. Volgens het CDA moet er actie komen: beter mobiel bereik in de provincie.

De samenleving maakt in toenemende mate gebruik van mobiel dataverkeer. Vaste telefoonlijnen worden opgezegd om over te gaan naar mobiele varianten. Vanuit een oogpunt van bereikbaarheid, veiligheid (denk aan buurtpreventie) en zorg is mobiel verkeer niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Ook voor vitale toepassing is een (openbaar) mobiel netwerk van belang. Daarom stelt Hans Visser namens het CDA hier schriftelijke vragen over aan gedeputeerde Poepjes.

Hans Visser vraagt aan Gedeputeerde Staten of het onderzoek en de uitkomsten bekend zijn, op welke wijze er contact gezocht kan worden met providers en gemeenten om het probleem te verhelpen en of er nog andere maatregelen te bedenken zijn die de mobiele bereikbaarheid binnen Fryslân verhogen, voornamelijk in de plaatsen die nu een onvoldoende scoren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.