carillon houdt op met spelen

{jcomments on}

De Arbeidsinspectie heeft ervoor gezorgd  dat binnenkort geen live carillonmuziek meer gespeeld mag worden vanaf de stadhuistoren in Bolsward. En dat nadat er vorig jaar met veel succes een beiaard concours werd gehouden met het Bolswarder carillon. 

Reden daarvoor is dat het te gevaarlijk is voor de beiaardier om iedere week de steile trap te beklimmen die naar de beiaard in de toren leid. Tijdens een routine controle verstapte de controleur zich op de steile trap en concludeerde daardoor dat het beklimmen te gevaarlijk is. De kans op vallen is te groot en het aanbrengen van veiligheidssystemen is niet mogelijk vanwege de monumentale status van de toren. Joke de Boer van Sud West Fryslan laat weten teleurgesteld te zijn in het besluit van de arbeidsinspectie maar zegt dat ze helaas niets anders kunnen.  Via de computer kunnen we het carillon nog wel aansturen maar de romantiek verdwijnt daardoor wel. Waarschijnlijk dat vrijdag de laatste keer zal zijn dat er live muziek vanaf de toren te horen is.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.