Canrinus stijgt in stand kampioenschap na DMX Motocross Joure

Afgelopen zaterdag was de 8e wedstrijd dit jaar waarin Sylvan Canrinus aan de start verscheen.

In de tijdtraining s ’morgens werd al veel strijd geleverd om een goede startplek te kunnen uitzoeken. Dit is in Joure belangrijk omdat er vrij snel een chicane is na de start. Tijdens deze training wist Sylvan een keurige 3e tijd neer te zetten wat weer een A finale betekende.

De start van de 1e manche mislukte jammer genoeg omdat hij ingesloten werd en kwam pas als 16e de chicane uit. Door de juiste lijnen te rijden kon Sylvan toch doorstoten naar plaats 8 na 1 ronde. Helaas maakte hij in de 2e ronde in de haast om bij de kopgroep te komen een foutje en kwam ten val wat weer enkele plaatsen kostte en was hij weer 16e.

Toch maakte Canrinus in de loop van de wedstrijd weer verschillende plaatsen goed om uiteindelijk  als 9e te finishen.

De start van de 2e manche was veel beter en Sylvan kon mooi met de kopgroep op de 5e plek meerijden. Jammer genoeg moest hij door een motor probleem in de laatste rondes nog 2 man voorbij laten gaan om als 7e te finishen. Voor het dag klassement betekende dit ook een 7e plaats.

Er had hier in Joure meer ingezeten dus was Sylvan na afloop niet geheel tevreden. Voor het kampioenschap deed hij echter wel goede zaken klom hij van plaats 11 naar een keurige 7e plaats.

Foto’s MX Hot Shots

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.