Canadese taart voor leerling Marnecollege

Halifax – Leerling Wytze Sligitng leerling van het Marne college in Bolsward zat midden op de Atlantische oceaan tussen Bermuda en Canada toen het bericht kwam dat hij geslaagd was voor zijn vwo examen.
Fries om útens Sjouke (George) Zwaagstra (oorspronkelijk uit Tjerkwerd) kwam in Halifax een taart aan boord brengen om zo Wytze op de hoogte te stellen van het heugelijke feit.
Het Tall Ship de ‘Wylde Swan’, waar Wytze op mee vaart, is op weg naar hét maritieme festival ter ere van 150 jaar Canadese federatie in Quebec.  
Wie wil kan in september mee de oceaan over om de Wylde Swan terug naar Nederland te brengen. Op 14 oktober vertrekt de Wylde Swan echter al weer met haar educatieve Masterskip programma richting de Caribbean met middelbare scholieren, die 6 weken mee zeilen terwijl aan boord school gewoon doorgaat.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.