Campagne ‘Stop heling’ in de Elfsteden

Donderdag 2 november zal de politie op het Broerepelein in Bolsward inwoners oproepen waardevolle eigendommen te registreren. Dit doet de politie in het kader van de campagne Stop Heling.

Via advertenties, online video’s en een preventietruck wordt informatie gegeven over het registreren en controleren van serienummers. Met de registratie van waardevolle goederen via de app Stop Heling is de kans groter dat de dieven en helers worden gepakt.

Veel mensen zijn het slachtoffer van een straatroof, woninginbraak of een andere vorm van diefstal. Politie, justitie en de gemeente doen er alles aan om dit tegen te gaan, maar u kunt zelf ook maatregelen treffen. U kunt het risico op een woninginbraak of diefstal zelf beperken door onder andere goed hang en sluitwerk te gebruiken. Mocht u onverhoopt toch slachtoffer worden van een diefstal, doe dan aangifte bij de politie.

Mensen die een actuele lijst hebben met unieke serienummers en foto’s van hun eigendommen, kunnen deze aan de politie geven na inbraak of diefstal. Komt de politie deze goederen als buit tegen, dan kunnen ze snel teruggegeven worden aan de eigenaar. Door registratie kan de gevonden buit aan een eigenaar gekoppeld worden en ook aan de inbraak die gepleegd is, met een locatie en tijdstip. Dit geeft meer kansen om inbraken op te lossen.

U kunt uw serienummers van uw apparaten noteren op een registratiekaart of download de gratis app ‘stop heling’. In deze app zit zelfs een barcodescanner om snel en makkelijk te registreren én u kunt controleren of te koop aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U voorkomt daarmee dat u zelf aan heling doet!

De preventietruck staat 2 november op het Broereplein tussen 13.00 en 17.00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.