C-majorettes Oranje Bolsward Nederlands Kampioen

Den Haag – Op zaterdag 16 maart werd in sporthal Leidschenveen het Nederlands Kampioenschap voor accessorie georganiseerd door de majorette- en twirlbond NBTA.

Accessorie is een show met attributen,je baton is hierbij een verplicht attribuut. Afgelopen seizoen hadden de C majorettes van muziekvereniging Oranje Bolsward voldoende punten behaald voor deelname aan dit NK. Ze wisten aan deze kwalificatienormen te voldoen. In totaal deden ruim 70 solisten, teams en pelotons aan het kampioenschap mee. De shows van deze groepen werden beoordeeld door het juryteam, dat deze dag bestond uit Dion Hoppenbrouwer, Rita Schrooten, Marion Ketelaars en Susanne Rovers.

De C majorettes vertrokken met een groep enthousiaste ouders in de bus richting Den Haag. De zenuwen, die toch al aanwezig waren, werden nog versterkt door de sfeer van de zaal en de manier waarop de organisatie verliep.

De C majorettes mochten hun routine middags na de pauze als eerste laten zien. Niet eerder is de show zo goed gegaan! De meiden draaiden hun show op verschillende liedjes van studio 100. De jury was onder de indruk van het optreden van de C majorettes. Met een score van 64.50 zijn de C majorettes Nederlands Kampioen in de categorie accessorie corps junior geworden.

Ook hebben de C majorettes een uitnodiging gekregen voor de Europese Kampioenschappen in Lillehammer (Noorwegen). Het EK zal in het eerste weekend van Oktober plaats vinden. We hopen met activiteiten en sponsoren geld in te zamelen om de reis te bekostigen. Moe, maar voldaan konden de C majorettes naar Bolsward terugkeren. Instructrice Rianna van der Goot was uiterst tevreden met dit resultaat.{jcomments on}

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.