BZN 66 en Travelin Band bij Back in Time in De Groene weide

Zondag 5 november is het weer tijd voor Back in Time de organisatie roept op om vooral op tijd te komen want het beloofd druk te worden.

BZN66 Een vriend van Jan “Kies” Veerman kwam naar hem toe met de vraag of het niet mogelijk was om een optreden te verzorgen op het “Goud van Oud” festival in Monnickendam. Jan had hier wel oren naar, trok de stoute schoenen aan en begon met vragen bij Cees en Thomas Tol die beiden niet lang hoefden na te denken en er wel zin in hadden. Toen naar Jaap Sombroek een van de vroegere slagwerkers en ook Jaap zei onmiddellijk “ja”. De volgende halte was Evert Woestenburg. Evert, die in dertig jaar geen gitaar meer aangeraakt had, moest hier toch nog wel even over nadenken. Maar Jan wilde eigenlijk gelijk een antwoord daar het toch wel kort dag was. Evert was over de dam en zei dus ook “ja”. Nu alleen nog een bassist, die als enige nog nooit gewisseld was in de bezetting van BZN en dus een “vreemde” moest worden. Jan had nog wel een kennis met wie hij al eerder in een soort reünie band gespeeld had (De Noname Band). Dit was Mike Kamp uit Edam, die ook gelijk wel wilde. Dat iedereen uiteindelijk zo graag wilde kwam eigenlijk ook omdat het een eenmalig gebeuren was en iedereen hier wel wat tijd voor vrij wilde maken. Dat dit iets anders uitpakte weten we nu. Na het enorme succes van dit “eenmalige” optreden kwamen er uit verschillende hoeken verzoeken voor meerdere optredens. Daar het toch wel een enorme berg werk was om een repertoire in te studeren, vond men dat dit vele werk meer verdiende en besloten werd om toch meerdere optredens te doen. En dat doen zij nog steeds tot de dag van vandaag. Omdat sommigen naast hun “gewone” werk ook nog in diverse andere bands speelden en/of andere hobby’s uitoefenden, kwamen zij in de problemen met het spelen in BZN66 Reunion Band. Na enige wissels om diverse redenen bestaat de band nu uit de volgende leden, Jan (Kies) Veerman zang, Thomas Tol, toetsen en gitaar, Johan te Riele, basgitaar, Klaas (Kappie) Tuip, drums en Jack (Tachtig) Schilder, gitaar.

Travelin’ Band, the sound of Creedence Clearwater Revival. Al jaren is Travelin’ Band actief op vele podia en festivals in het land. Lody Franzen en Sjaak Bekema, de oprichters, maken al meer dan 40 jaar muziek met elkaar. Door de stem van Lody Franzen, de guitar-riffs van Frans Bekema en de rhythm-sectie Sjaak Bekema en Lody Kramer ontstaat een sound die duidelijk de sfeer en het geluid uitdraagt van Creedence Clearwater Revival. “Als hoor je John Fogerty himself”, dat wordt er vaak gezegd over Lody Franzen, de zanger van de Travelin’ Band uit Bolsward. De passie voor de muziek van John Fogerty spat bij Travelin’ Band bijna letterlijk van het podium. Oude tijden herleven bij het horen van hits als ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Down On The Corner’ en natuurlijk ‘Travelin’ Band’. In 1973 ontstond in Bolsward de Travelin’ Band. De beide oprichters Lody Franzen en Sjaak Bekema zaten nog in de schoolbanken toen zij de eerste tonen letterlijk uit hun gitaren jammerden. Veel van wat de Travelin’ Band speelde was eigen werk met een vette knipoog naar Creedence Clearwater Revival. In 1987 hielden ze het voor gezien en ging ieder zijn eigen weg. Om de glory en de liedjes van weleer niet te doen vergeten, zochten Sjaak en Lody halverwege de jaren negentig elkaar weer op. Samen met drummer Lody Kramer beleven ze veel plezier aan het vertolken van de oude Creedence hits. Afgelopen periode is er een live-opname gemaakt bij bassist Sjaak thuis in het voormalige schooltje van Hartwerd. Deze opname is op cd gezet en zal binnenkort in een beperkte oplage worden uitgebracht. De titel is: “Live at home”.

De entree is slechts € 7,50. Zaal open 15:30 uur. Aanvang 16:00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.