Byzantijns koor met Oekraïens ‘Dumy Moji’ in Sint Vituskerk Blauwhuis

BLAUWHUIS – Op zondag 22 mei om 10.00 uur is er in de Blauwhuister Sint Vituskerk een Eucharistieviering voor vrede. Het Hoorns Byzantijns mannenkoor zingt hierbij gezangen uit de Byzantijnse liturgie.

Pastoor Peter van der Weide en pastor Lucas Foekema gaan voor. Pastor Foekema: “Graag willen we in deze viering bidden om recht en vrede in Oekraine”.

Ook worden er, in Leeuwarden verblijvende, Oekraïense vluchtelingen verwacht, zij zijn op initiatief van de Leeuwarder parochie uitgenodigd voor de viering in Blauwhuis.

Het 4-stemmig Byzantijns mannenkoor uit Hoorn zingt deze morgen ook ‘Dumy Moji’ (mijn gedachten) een Oekraïns volkslied vol weemoed en verlangen naar Oekraíne.

Dumy Moji (nederlandse vertaling)

‘Mijn gedachten; ik heb het moeilijk met jullie.
Waarom zijn jullie niet op papier gezet,
Waarom heeft de wind jullie niet verwaaid
Als het stof over de steppe.
O, gedachten, mijn kinderen, mijn bloemen;
Ik heb jullie grootgebracht en gevoed,
Ga naar ons Oekraïne, mijn kinderen!
Daar vind je het oprechte hart
en het liefdevolle woord.
Neem hen op Moeder Oekraïne;
mijn onschuldige kinderen!’

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.