BWS wil jeugd enthousiast maken voor het zeilen

De Bolswarder Watersport Vereniging afd. jeugd (BWS je ) organiseert dit jaar voor de 5de keer het jeugdzeilen.

De leerlingen leren zeilen in de optimist. Leren zeilen is spelen met de boot, op water en wind. Je leert kijken, voelen en horen wat water en wind met de boot doen. Je bent aan het spelen met de natuurkrachten. Je leert de boot te sturen in de richting waar jij hem hebben wilt; dat is een geweldige ervaring!

Voordat je in de boot stapt ga je eerst in het zwembad van Bolsward leren omgaan met specifieke situaties. Daar wordt je reddingsvest getest en leer je een omgeslagen boot weer overeind te krijgen.

Verder leer je:
Op- en aftuigen van de boot, aanleggen, knopen en de vaarregels.
Leerlingen uit de groepen 5,6,7 en 8 van de basisscholen en speciaal onderwijs, met weinig of geen zeilervaring, kunnen zich opgeven. Leerlingen kunnen zich 2 jaar aanmelden. Er wordt door 2 zeilinstructeurs les gegeven in 7 optimisten. In totaal zijn het 7 lessen, waarvan de eerste start in het zwembad van Bolsward. Aantal cursisten: Max. 12 .

De groep start om 16.30 uur bij het schiphuis aan de Workummer trekweg te Bolsward. De les duurt 2 uren inclusief optuigen en opruimen.

Wanneer en waar:
Woensdag 10 mei a.s. starten we van 14.30 uur tot 15.45 uur met 2 optimisten in het Optisport  Vitaloo zwembad in Bolsward. Neem hiervoor zwemkleding en  een reddingsvest mee.

Woensdag  17, 24, 31 mei en 7, 14, 21 en 22 juni van 16.30 uur tot 18.30 uur starten we bij het schiphuis.
Donderdag 22 juni Heamiel dag

De laatste les wordt gegeven tijdens de Heamieldagen. Na een feestelijke afsluiting op het kruiswater gaan de cursisten met een certificaat naar huis. Het skûtsje van Sietze Brouwer is dan de basis voor ouders, familie en de Heakeninginne.

Actuele  informatie is op de facebook pagina van de Bolswarder Watersport Vereniging te volgen.
Facebook Watersport Bolsward

Begeleiding:
De training gebeurt onder deskundige leiding in het zwembad, op de wal en op het water in en rond Bolsward. Tijdens de training is een Reddingsvest en zwemdiploma verplicht.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.