BUURTDAG Buurt- en Speeltuinvereniging Plan Noord II

Zaterdag 3 september was het jaarlijkse buurtdag van Plan Noord II.

De dag begon om 9.30 uur met een rommelmarkt die werd gehouden op het veldje in de St. Jozefstraat vlakbij het sanitairgebouw. Er was genoeg belangstelling en het weer werkt prima mee.

Daarnaast was het een goede gelegenheid om even bij te praten over allerlei zaken. De één had het over zijn vakantie, de ander over school en weer een ander over de laatste nieuwtjes in onze buurt. Om één uur was het tijd voor de viswedstrijd. Maar liefst 24 deelnemers kwamen spontaan naar het water bij het Heechhout met hun hengel en toebehoren.

Tussendoor werd een verfrissend ijsje erg op prijs gesteld. Om drie uur was klaar. Er was in totaal 357 cm vis opgevist. De eerste prijs ging naar Michel Verbree met 101 cm. vis. De tweede prijs was voor Justin Schaap met 98 cm. vis en de derde prijs was voor Benjamin Jorna, die had 98 cm. vis gevangen. Voor alle drie was er een waardebon en een leuke herinnering in de vorm van een visstandaard. Michel kreeg daarnaast ook nog de wisseltrofee mee naar huis zodat hij het hele jaar kan genieten van zijn eerste prijs.

Om half vier werd het luchtkussen voor de Lonjéflat opgeblazen zodat de kinderen naar hartenlust konden springen. Rond half vijf kwamen de eerste mensen voor de bbq. Er was volop keuze uit diverse soorten vlees, salade, stokbrood, sausjes en de nodige drankjes zodat het een ouderwets gezellig buurtdag werd. Dit jaar kwam als extra een echte ijscoman langs en dat was voor zowel groot als klein een echte verrassing. Menigeen ging voor een tweede keer langs, hij had tenslotte vier smaken! De buurtvereniging wil altijd graag iets speciaal voor haar leden doen. Deze keer konden leden een gratis lot ophalen.

De voorzitter liet de kinderen op deze avond de nummertjes grabbelen waarop een prijs was gevallen. De leden konden dit zeer waarderen. Jammer genoeg vielen er rond acht uur al een paar regendruppels en verlieten de eerste mensen het feest. Rond de klok van negen uur kwam de eigenaar van het springkussen deze weer ophalen. Al die tijd tussen half vier en negen uur ’s avonds was het één groot (spring-)feest op het kussen voor de kinderen. Het doek viel nu letterlijk en vervolgens begon het ook echt harder te regenen. Dat was jammer maar mocht de pret van deze dag niet drukken. Mensen we hebben een geweldige dag gehad met zijn allen.

Het bestuur is dik tevreden en heeft de complimentjes graag in ontvangst genomen. Op naar volgend jaar.

 

Eigen foto 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.