Busstation Snekerstraat verhuist sneller dan verwacht

Op de website van de Leeuwarder Courant valt te lezen dat het busstation op het huidige Arriva terrein eind 2013 verhuisd terwijl de gemeente Súdwest-Fryslân vorig jaar nog melde dat het station nog zeker vijf jaar op de huidige locatie zou blijven staan.

Door deze verhuizing is er een snellere afhandeling van het huidige terrein voor het nieuwbouwplan “De Remise”. De locatie voor het nieuwe busstation is nog onduidelijk.Het gaat om een plek tussen de Twibaksdyk en de provinciale weg.

De exacte invulling is nog niet bekend. Hierover is de gemeente nog in overleg met o.a. de provincie Fryslân . Een eerdere geplande locatie naast The American Base aan de Twibaksdyk stuitte op veel verzet van omwonenden en bedrijven in de buurt. 

lees ook

 Busstation vooralsnog vijf jaar op huidige locatie

Bouw Remise kan van start

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.