Busstation op Bolletongersdei Boeren Beleefplein

BOLSWARD –De kalverkeuring is terug op Bolletongersdei in Bolsward. Boeren uit de regio die lid zijn van kalverfokclub De Twaling laten op 5 oktober hun jongvee keuren op de eerste donderdag in oktober. Dit jaar geen rood- en zwartbont vee op de Nieuwmarkt maar in een tent op het Arrivabusstation dat bovendien volop ruimte biedt voor de Agrarische Show. Uiteraard is er op Bolletongersdei de hele dag ook een grote jaarmarkt en als slot de Rabo Ringrijderij.

Het is natuurlijk niet zomaar dat de Stichting Bolletongersdeikiest voor het Arrivaterrein. “Steeds strenger wordende regelgeving omtrent aan- en afvoer van de dieren en de veiligheid maakten dat we op zoek zijn gegaan naar een andere locatie en invulling van dit onderdeel van Bolletongersdei”, zegt voorzitter Cor de Groot. “Het bestuur van De Twaling wilde wel graag met ons samenwerken om meer publiek bij de kalverkeuring te krijgen en dankzij de inzet van wethouder Maarten Offinga van Súdwest-Fryslân was Arriva bereid om het busstation beschikbaar te stellen en de halte te verplaatsen naar de Snekerstraat/Tramweg.”

Tussen 10.00 en 13.00 uur worden op de Remise in een grote tent de kalveren gekeurd, maar daarvoor en daarna is er volop bedrijvigheid in en rond de tent. De Agrarische Show waar bedrijven hun nieuwste tractoren, machines en apparaten tonen, is van 9.00 tot 16.00 uur. Bovendien is er op het tot Boeren Beleefplein omgedoopte busstation, die dag ook een symposium over voeding en een discussiecafé met als motto: Boer Meets Burger. “Want dat blijft onze doelstelling, stad en platteland met elkaar verbinden. Daarom hebben we ook een educatief programma op alleBolswarder scholen aan het programma gekoppeld.”

Bolletongersdei is voor veel mensen ook een bezoekje aan de grote jaarmarkt die zich uitstrekt tot de hele binnenstad. De dag wordt traditioneel afgesloten met de Rabo Ringrijderij met als inzet de wisselprijs, de  verzilverde zweep. Op Plein 1455 is van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 oktober kermis. Het meerdaagse evenement wordt 7 oktober afgesloten met BolleBop in De Groene Weide.

Meer informatie op www.bolletongersdei.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.