Burgwerders strijden voor fietspad Leeuwardervaart

Een groep verontruste Burgwerders gaat maandag op de nieuwjaarsborrel van de gemeente Sûdwest-Fryslân een petitie aanbieden om te voorkomen dat het fietspad langs de Leeuwardervaart gesloten wordt.

Het is volgens de initiatiefnemers de gelegenheid om bij de raadsleden het belang van deze fietsroute te benadrukken. Onlangs werd bekend gemaakt dat het fietspad niet verbreed gaat worden en dat het zelfs mogelijk is dat het fietspad gesloten kan worden.

Het probleem is volgens het actiecomité begonnen toen men aan de gemeente vroeg om het pad 30 cm te verbreden. Maar dit werd verkeerd genoteerd en bleek dat de vraag ineens veranderd was naar een 3 meter breed fietspad. Dit was niet de vraag en op zich was dat probleem snel opgelost en werd gesproken om nog dit jaar de eerste 20 meter van het pad op te knappen. Maar na het artikel in de Leeuwarder Courant (lees hier onze berichtgeving) is het volgens de Burgwerders helemaal anders dan wat er verteld is en nu wordt er volgens hen met sluiting gedreigd.

Dat wil men in Burgwerd met man en macht proberen tegen te houden. De school in het dorp is al gesloten en de kinderen kunnen nu veilig naar Bolsward over dit fietspad en hoeven niet via de drukke Op de Schwartzenbergweg wordt hard gereden en bovendien is er veel landbouwverkeer. Per dag maken gemiddeld 250 personen gebruik van deze route en in de zomer is dit aantal hoger omdat het ook een belangrijke route is voor toeristen.

http://www.petities24.com/behoud_fietspad_burgwerd_-_bolsward

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.