Burgwerder drukt jongen brandende peuk in het gezicht: werkstraf

LEEUWARDEN/BURGWERD – Een 18-jarige Burgwerder is maandag door politierechter Klaas Bunk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

De Burgwerder heeft in een horecagelegenheid in Easterein een andere jongen een brandende sigarettenpeuk in het gezicht gedrukt. De peuk kwam vlakbij het oog van het slachtoffer terecht.

De Burgwerder zei dat hij en de andere jongen ooit bij dezelfde vriendengroep hoorden. Nadat er onderling ruzie was ontstaan, was het gedaan met de vriendschap. Toen de Burgerwerder een keer contact zocht om zijn excuses aan te bieden, zou hij in een sloot geduwd zijn. Het latere slachtoffer zou achter zijn rug om over hem hebben geroddeld.

Op 13 maart troffen de kemphanen elkaar tijdens een feestavond in Easterein. ‘Die avond werd het mij wat teveel’, vertelde de Burgwerder. Hij gooide de inhoud van zijn bierglas bij de andere jongen in het gezicht. Terwijl de jongen voorover stond om het bier uit zijn ogen te laten lopen, drukte de Burgwerder hem een peuk in het gezicht.

Vervolgens had hij de jongen een klap gegeven. Hij beweerde dat hij de peuk niet had gedrukt, maar tussen zijn vingers had weggeschoten. Een vriend had dat bevestigd. Volgens het slachtoffer en een kameraad had de Burgwerder de sigaret wel degelijk bij de ander in gezicht gedrukt.

Officier van justitie Thea Pitstra ging af op de foto’s van het letsel. Die pasten het beste bij het uitdrukken van een peuk, vond Pitstra. Daar was de rechter het roerend mee eens. Bunk ging er vanuit dat de alcohol een rol had gespeeld. De Burgwerder had zich over zichzelf verbaasd: ‘Ik ben niet iemand die opzettelijk iemand iets aan wil doen, zeker niet bij het oog’.

Verslag Renze van der Suis

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.