Burgwerd één van de drie “Moaiste doarpen fan Fryslân!

Burgwerd, Gaastmeer/Lytse Gaastmeer en Oldeholtpade zijn de “Moaiste doarpen fan Fryslân” volgens dorpsstyliste .

Joostema heeft maar liefst 27 dorpen en 5 buurtschappen uit de provincie Fryslân bezocht en advies gegeven over de wijze waarop openbare ruimtes en particulier terrein aantrekkelijk(er) kan worden ingericht. Veel dorpen hebben haar adviezen ter harte genomen en zijn actief aan de slag gegaan om hun eigen dorpte verfraaien.

In 2013 bezocht Joostema Burgwerd en presenteerde ze haar bevindingen op de ledenvergadering van dorpsbelang. Haar verhaal gaf de nodige inspiratie en heeft particulieren en dorpsbelang aangezet om de vervuiling van verkeersborden aan te pakken en onoverzichtelijke bochten, die de fietsveiligheid in gevaar brachten. Maar ook het duurzaam onderhouden van groene voortuinen leidt ertoe dat een dorp aantrekkelijk ingericht is. “In Fryslân liggen hier de grote verschillen”, aldus Joostema.

De dorpsstyliste heeft een methodiek ontwikkeld op basis waarvan ze zo objectief mogelijk tot een oordeel kan komen. Deze aanpak leidt tot een goed onderbouwd keuringsrapport. De methodiek is volgens Joostema geschikt voor alle dorpen in Fryslân tot 3000 inwoners. De methodiek is tevens beoordeeld door Landschapsbeheer Friesland en zij kwamen tot dezelfde conclusie. De inzet van de inwoners en dorpsbelang Burgwerd worden nu beloond met het keuringsrapport ‘Moaiste doarp fan Fryslân’. Een groot compliment voor de dorpsbelangen en inwoners van Burgwerd, die altijd de ruimtelijke uitstraling in een hoog vaandel hebben gedragen.

‘De Moaiste dorpen yn Fryslân’ Burgwerd, Gaastmeer/Lytse Gaastmar en Oldeholtpade zijn aantrekkelijke dorpen om te wonen, maar ook voor nieuwe bewoners en toeristen bieden deze dorpen op het gebied van ruimtelijke kwaliteit veel extra’s.
Op vrijdag 11 maart 2016 worden de “Moaiste Doarpen fan Fryslân” gehuldigd in het dorpshuis van Burgwerd. Gedeputeerde Kielstra zal het keuringsrapport uitreiken aan vertegenwoordigers van de drie dorpen.

www.dorpsstyliste.nl voor meer informatie over het werk van de dorpsstyliste.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.