Burgemeesters gaan het land niet bij 1e kievitsei

De Friese burgemeesters gaan dit jaar het land niet in als het 1e kievitsei van de gemeente wordt gevonden.

Alleen Commissaris van de Koning Jorritsma zal zijn laarsen aandoen op het moment dat het eerste ei van Friesland gevonden wordt.

Het eerste gevonden kievitsei ei per gemeente zal door iemand van de Bond van Friese Vogelwachten in het land worden gecontroleerd. Vervolgens gaat de vinder naar het gemeentehuis om de gebruikelijke oorkonde in ontvangst te nemen.

Overigens lijkt het erop dat ook deze manier van zoeken en beschermen niet op de goedkeuring van Faunabescherming (FB) kan rekenenen.  Volgens plaatsvervangend voorzitter Harm Niesen van de FB is het bij wet verboden om naar nesten en eieren te zoeken van alle Nederlandse vogels dus ook de kievit. Alleen als de bedoeling is om de nesten te beschermen is het toegestaan. Maar volgens Niesen gaat het in dit geval niet om bescherming.

Foto:Wiebe Palstra

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.