Broerekerk

Broerekerk is een Historisch herkenningspunt gelegen aan Broereplein 9 in Bolsward.

Meer informatie over Broerekerk in Bolsward

De Broerekerk in Bolsward is een historisch monument dat in de 13e eeuw werd gebouwd als kloosterkerk. Na een brand in 1980 werd de kerk als ruïne heropend in 1986 en kreeg het in 2006 een glazen overkapping. Deze overkapping zorgt ervoor dat de kerk een maatschappelijke functie kan vervullen, terwijl het karakter als monument behouden blijft. De Broerekerk is een rijksmonument en de geschiedenis en transformatie van de ruïne zijn vastgelegd in het boek "Onder dak. De Broerekerk in Bolsward". In maart 2012 werden kapotte glazen in het dak vervangen. De kerk is open voor publiek op dagen waarop het niet verhuurd is, doordeweeks van 's ochtends tot 's avonds en in het weekend gaat het hek iets later open.

Wil je weten wat Broerekerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Broerekerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Broerekerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Broerekerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Bolsward. Opzoek naar Broerekerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Broerekerk

Bezoekers bekeken ook