Broerekerk tot eind december in teken levende kerststal

BOLSWARD – Het is bijna niet meer weg te denken uit Bolsward: eind december de levende kerststal in de Broerekerk.

De voorbereidingen zijn al in volle gang, zodat de inwoners van Bolsward, maar ook mensen uit de wijde omgeving en van ver daarbuiten, vanaf vrijdag 18 december, 19.00 uur, weer een kijkje kunnen nemen bij de levende kerststal.

Vorig jaar maakte het publiek kennis met een geheel nieuwe kerststal, die samen met de beelden, de schapen, de ezel, de strobalen en het kerstgroen, mede verzorgd door Túnsintrum Boalsert, de ruïne tot een sfeervol geheel maakte.
Dat zal dit jaar niet anders zijn, vooral dankzij de vaak spontane optredens van koren en muziekgroepen. Nu al is bekend dat zeker twee koren tijdens de kerststal tiendaagse een optreden (21/12 en 24/12) zullen verzorgen.
Daarnaast komt ook weerman Piet Paulusma weer naar de Broerekerk. Dit is op 24 december, wanneer hij omstreeks 18.15 uur zijn bekende weerpraatje houdt.

Op vrijdagavond 18 december, 19.00 uur, gaat de levende kerststal open voor het publiek. Tot en met 28 december is de ,levende kerststal’ dagelijks van 9 tot 22 uur te bezichtigen. ,,Alleen op kerstavond, 24 december, is de stal geopend tot 0.00 uur”, vertelt vrijwilliger Anton van der Weide.
Muzikanten, koren en korpsen, die tijdens de openstelling muziek willen maken, kunnen zich melden bij Anton van der Weide, tel. 06 21871122.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.