Broerekerk Bolsward decor voor videoclip Snoet en Smoel (video)

De Broerekerk vormt het decor voor de videoclip van het nummer Ascend van de Leeuwarder formatie Snoet en Smoel. Vandaag brengen de Friese indieproducers  de beattrack Ascend uit.

Snoet en Smoel bestaat uit Marcel Caron en Ico Balten zij sinds 2007 actief als producers en songwriters. “De clip werd op een mooie donderdag in september in de kerk opgenomen, maar de nabewerking heeft zeker wel anderhalve maand gekost”: Aldus Ico Balt.

De video werd gemaakt door visual artists Beun&Haas en RJ van A. Snoet & Smoel produceerden onder meer nummers van opkomende noordelijke bands als Sväva, The Future’s Dust en When We Are Wild. Daarnaast zijn ze medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van het platform Pelican Sessions. De danseres in de clip is Willy van Assen van danschool Danswil.

“Met deze release laten we Nederland zien waar we op productioneel vlak toe in staat zijn”, zegt Ico Balt van Snoet & Smoel. “En op deze manier dragen we natuurlijk bij aan de opkomende sound van de Leeuwarder muziekscene.”

De instrumentale beattrack heet Ascend en dat betekent overstijgen. Het staat symbool voor de fase waarin het duo zich momenteel bevindt. Ze willen zichzelf en hun sound doorontwikkelen en deze sound over de Friese grens brengen. Ascend is hiervan de eerste stap. De video is bedacht en gemaakt door visual artists Beun&Haas in samenwerking met RJ van A, die onder meer bekend zijn van hun werk voor The Future’s Dust en Black box Red.

Het duo Snoet & Smoel bestaat uit songwriter/producer Ico Balt en producer/sounddesigner Marcel Caron. Ze leerden elkaar in 2007 kennen op de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden en zijn met elkaar gaan samenwerken vanaf het allereerste schoolproject. Vier jaar later studeerden zij af met hun debuutalbum i.s.m. diverse talentvolle en toen nog onbekende artiesten.

Hun sound valt grotendeels in de sfeervolle indie-hoek met duidelijke elektronische en synthetische invloeden. Momenteel werken Snoet & Smoel met diversen artiesten aan nieuwe muzikale projecten en willen zij ook graag gaan samenwerken met opkomende indie bands en artiesten door heel Nederland.

 

Bekijk de video op Vimeo

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.