Breng de nieuwe Rembrandt naar Fryslân

Recentelijk heeft het Rijk het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt aangekocht. Statenlid Wieke Wiersma: “Het is heel bijzonder dat er weer een Rembrandt in het bezit van de Nederlandse Staat komt. De Vaandeldrager zou op een tour door Nederland moeten, want iedereen moet het kunnen zien. Immers, kunst moet worden aanschouwd, het moet worden bewonderd”.

In Friesland hebben we daar een fantastische plek voor: ons Fries museum. Saskia van Uylenburgh, de grote liefde en muze van Rembrandt, werd er 300 meter vandaan geboren. In 2018/19 was dat al het decor voor een fenomenale tentoonstelling: Saskia en Rembrandt, liefde in de Gouden Eeuw.

CDA Fryslân vraagt nu aan gedeputeerde Poepjes of zij het met ons eens is dat dergelijke meesterwerken een goede regionale spreiding verdienen en dat Fryslân, en Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 juist een prominentere rol mogen gaan innemen.

En daarom vraagt het CDA ook of de gedeputeerde een lobby wil beginnen richting Den Haag om ervoor te zorgen dat De Vaandeldrager permanent geëxposeerd kan worden in het Fries museum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.