Brasserie E & D geopend

Vrijdag 8 november opende de 35 jarige Edwin Kooistra Brasserie E & D aan de Jongemastraat Bolsward.

Het voormalige Praathuis is volledig verbouwd tot een sfeervolle ruimte waarin men zes dagen per week, vanaf 11.00, terecht kan voor de lunch en diner (maandags is men gesloten). De menukaart bestaat uit verschillende vlees, vis en vegetarische gerechten. Hierbij kan men kiezen uit de mogelijkheid voor een kleine, middel of grote portie van het gerecht:”Dit wordt op maat afgesneden voor de gast”:Aldus Kooistra.

Kooistra heeft als eerste in Friesland en als één van de eersten in Nederland een speciaal wijnstation. Hierin worden de wijnen precies op temperatuur gehouden en kan men de wijn uitschenken. Er 15 soorten rode en witte wijnen, rosé en prosecco op de kaart die per half glas, vol glas of per fles besteld kunnen worden.

Edwin Kooistra deed de koksopleiding in Leeuwarden en vertrok op zijn 18e voor drie jaar naar Zwitserland waar hij het echte koken leerde. Daarna kwam hij terug naar Friesland waar hij in verschillende keukens werkzaam was. Drie maanden geleden kon hij zijn droom in vervulling zien gaan door in zijn geboortestad een eigen zaak te beginnen. Na een grondige verbouwing van bijna twee maanden kan hij voor het eerst in zijn eigen stad aan het werk in zijn eigen brasserie. Die overigens ook voor feesten en partijen geboekt kan worden.

Ook nieuw in het pand is het atelier van de Bolswardse kunstenaar Klasien van der Werf. Zij schildert sinds 2012 onder de naam ”Ús” haar kleurrijke en persoonlijke schilderijen. Haar schilderijen hangen ook in het restaurant. Haar atelier zit boven de brasserie en is toegankelijk voor gasten als zij aan het werk is. Op die manier kunnen ze Klasien aan het werk zien. (foto album)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.