Brandweer roept hulp in van omstanders

Brandweer Fryslân zoekt mannen en vrouwen voor de vrijwillige brandweer van onder andere de kopsen in Bolsward, Parrega en Makkum.

Goede brandweerzorg is van groot belang voor een veilig Fryslân. Blusgroepen met enthousiaste vrijwilligers zijn daarvoor onmisbaar.

Op dit moment zijn verschillende brandweerposten op zoek naar nieuwe collega’s om de 24 uur-brandweerzorg ook voor de toekomst te kunnen garanderen.

Brandweer doet meer dan blussen

Brandweer Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen deze Veiligheidsregio werken de Friese brandweer en GGD samen aan de gezondheid en veiligheid van alle inwoners van Fryslân. De brandweer richt zich op brandbestrijding, technische hulpverlening bij bijvoorbeeld ongevallen, gevaarlijke stoffen en storm- en waterschade. Bij Brandweer Fryslân werken bijna 1.400 mensen, waaronder ongeveer 1.200 vrijwilligers

Is de vrijwillige brandweer iets voor jou?

Denk je dat de vrijwillige brandweer iets voor jou kan zijn? Op de site van brandweer Fryslân kun je je hier verder in verdiepen. Lijkt het je wat om deel uit te gaan maken van de blusgroep in jouw woon- en/of werkplaats? Dan kun je je belangstelling aangeven via het belangstellingsformulier vrijwillige brandweer.

Foto archief: Nathanaël Andringa

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.