Brandweer op jacht naar Wokkel

De brandweer van Bolsward heeft maandag met man en macht gezocht naar een jonge kater die te water zou zijn geraakt omstreeks 10 over 9 maandag ochtend werd de brandweer van Bolsward gealarmeerd voor een dier te water op de Broerestraat te Bolsward.

De eigenaresse was met haar rode jonge katertje, Wokkel, onderweg naar de dierenarts toen deze ter hoogte van de Broerestraat en de Grote kampen dwars door het plastic deurtje brak en vervolgens een klimop in dook. De eigenaar belde hierop de brandweer omdat zij niet precies wist waar de kat zich bevond.

De brandweer die ter plaatse kwam ging op onderzoek uit in de tuin waar de kat zich vermoedelijk zou ophouden. Door gebruik te maken van een warmte beeld camera werd gekeken of ze de kat ook konden zien. Na ongeveer een kwartier werd de zoekactie gestaakt omdat de kat vermoedelijk via de klimop verder ws gevlucht.

De eigenaren van de kat zijn verder op zoek gegaan in de wijk maar hebben Wokkel nog niet gevonen door de wijk of ze hun kat ook konden vinden. Dat is tot op heden niet gelukt. Wokkel is rood en is ongeveer 8 maanden oud. Opvallend is de staart, deze lijkt op meerder plaatsen gebroken.

Heeft u Wokkel gezien, neem dan via 857785 contact op met de eigenaar.


Foto’s: Jan Piet Adema


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *