Brandweer op jacht naar Wokkel

De brandweer van Bolsward heeft maandag met man en macht gezocht naar een jonge kater die te water zou zijn geraakt omstreeks 10 over 9 maandag ochtend werd de brandweer van Bolsward gealarmeerd voor een dier te water op de Broerestraat te Bolsward.

De eigenaresse was met haar rode jonge katertje, Wokkel, onderweg naar de dierenarts toen deze ter hoogte van de Broerestraat en de Grote kampen dwars door het plastic deurtje brak en vervolgens een klimop in dook. De eigenaar belde hierop de brandweer omdat zij niet precies wist waar de kat zich bevond.

De brandweer die ter plaatse kwam ging op onderzoek uit in de tuin waar de kat zich vermoedelijk zou ophouden. Door gebruik te maken van een warmte beeld camera werd gekeken of ze de kat ook konden zien. Na ongeveer een kwartier werd de zoekactie gestaakt omdat de kat vermoedelijk via de klimop verder ws gevlucht.

De eigenaren van de kat zijn verder op zoek gegaan in de wijk maar hebben Wokkel nog niet gevonen door de wijk of ze hun kat ook konden vinden. Dat is tot op heden niet gelukt. Wokkel is rood en is ongeveer 8 maanden oud. Opvallend is de staart, deze lijkt op meerder plaatsen gebroken.

Heeft u Wokkel gezien, neem dan via 857785 contact op met de eigenaar.


Foto’s: Jan Piet Adema

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.