Brandweer en ambulance kunnen woningen niet bereiken

De brandweer in Bolsward doet een oproep aan bewoners en bezoekers van smalle straten om goed te kijken waar en hoe de auto geparkeerd wordt.

Als iedere seconde telt is het voor de hulpverleners belangrijk dat de woningen waar hulp nodig ook bereikbaar zijn. En dat blijkt in sommige straten in Bolsward soms best nog wel lastig. Met name in straten als ’t Laag, Hoogstraat, Kerkstraat, 2e Hollandiastraat, Hid Herostraat en de Nyckle Haismastraat is het met name voor de brandweer lastig om door de straat te rijden als auto’s niet goed geparkeerd zijn.

Vandaar dat de brandweer op oefenavonden door dit soort straatjes rijdt zodat de bewoners kunnen zien of het allemaal past.

Foto: Aise van Beets


5 reacties

 1. Peter van Breeden schreef:

  Taak voor o.a. de weledele hr. Schermer, gewoon LOPEND door de straten/stad, en waar nodig een boete uitschrijven….misschien meteen even de brandgangen controleren die zijn bijna allemaal dichtgetimmerd!

  • Fons schreef:

   Blijkbaar moet er eerst een (eigen) kalf verdrinken voordat ‘sommige’ bewoners wakker worden geschud. Handhaven is prima maar dan vooral tussen 20.30 en 5.30

 2. anna schreef:

  vooral op friezenburg auto maar op de stoep zetten zodat er niemand meer op de stoep kan lopen zelfs een schootmobiel wordt er geen rekening mee gehouden .als het nu weer gebeurd geen bekeuring meer geven maar auto in beslag nemen

 3. alie schreef:

  Begrijpelijk punt vanuit de hulpdiensten!
  En vanuit de bewoners/bezoekers? Is er genoeg parkeergelegenheid? Hier moet de gemeente ook op anticiperen. Er staat namelijk op de Nyckle Haismastraat een boompje gepland (onder het mom van groen) en die neemt ook een parkeerplaats in, voorheen gewoon een parkeerplaats. Of er staat een scootmobiel op een parkeerplaats..

 4. jan schreef:

  Dat sommige mensen de busjes van hun werk maar lukraak in de straat parkeren. Wat ook opvalt…mensen met eigen oprit parkeren op de straat…..optreden tegen deze wezens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *