Brandweer en ambulance kunnen woningen niet bereiken

De brandweer in Bolsward doet een oproep aan bewoners en bezoekers van smalle straten om goed te kijken waar en hoe de auto geparkeerd wordt.

Als iedere seconde telt is het voor de hulpverleners belangrijk dat de woningen waar hulp nodig ook bereikbaar zijn. En dat blijkt in sommige straten in Bolsward soms best nog wel lastig. Met name in straten als ’t Laag, Hoogstraat, Kerkstraat, 2e Hollandiastraat, Hid Herostraat en de Nyckle Haismastraat is het met name voor de brandweer lastig om door de straat te rijden als auto’s niet goed geparkeerd zijn.

Vandaar dat de brandweer op oefenavonden door dit soort straatjes rijdt zodat de bewoners kunnen zien of het allemaal past.

Foto: Aise van Beets

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.