Brandweer Bolsward op bezoek bij de kleuters van de CBS De Bron

Kleuters (groep 1 en 2) van CBS De Bron hebben deze 3 weken het thema ‘Brandweer’.

Op het centrale lesplein staat een heuse brandweerauto waar onze kleine brandweermannen en -vrouwen met echte brandslangen in de weer kunnen. Ook aan de meldkamer en de kazerne is gedacht.

Natuurlijk kon een bezoek van de echte Brandweer Bolsward niet uitblijven. Dinsdagochtend was de brandweer met ‘gepaste’ spoed bij de kleuters op bezoek. Ook de peuters van peuteropvang De Stampertjes vanuit Huylckenstein waren deze ochtend aanwezig.
De kinderen waren erg enthousiast en luisterden vol belangstelling naar de spannende uitleg van bevelvoerder Jan Dijkstra en brandwacht Henk Woudstra.
Uiteraard mocht een kijkje in de brandweerwagen niet ontbreken!

Na een duidelijke uitleg kunnen de kinderen aan de slag met het naspelen de diverse taken van de brandweer. Er worden vele brandjes geblust, katten gered, koeien uit de sloot gehaald en auto’s opengeknipt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.