Brandsma Koffie brengt met Ús Kofje een ode aan Friesland en de Friezen

Op maandag werd er in het Provinciehuis te Leeuwarden een bijzondere, Friese koffie gelanceerd onder de naam Ús Kofje.

De eerste zakjes Ús Kofje werden aangeboden aan de gedeputeerden Sander De Rouwe en Sytske Poepjes.

Ús Kofje is door Brandsma Koffie uit Bolsward samengesteld en ontwikkeld als ode aan Friesland en de Friezen. Het is dan ook een koffie geworden met een Frysk karakter: een tikkeltje eigenzinnig, maar ó zo puur en toegankelijk.

Op de verpakking staat te lezen:

Balstjurriche trochsetter, sa rûch as tou, grutsk mar oprjocht en mei ’t hert op ’t goeie plak. Dát is ’t Fryske karakter datsto werom priuwst yn Ús Kofje, de kofje fan Fryslân.
Ús Kofje kent twee varianten: Koffie 2018 en Espresso 1893. Beide koffievarianten staan reeds op de kaart bij de Walrus in Sneek en Leeuwarden en vallen goed in de smaak bij de gasten.
Koffie 2018 is geïnspireerd op Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018. Deze koffie is ontwikkeld voor café crème.

Espresso 1893 verwijst naar het oprichtingsjaar van Brandsma Koffie, de koffie- en theespecialist die in 2018 dus 125 jaar oud is. De 1893 is speciaal ontwikkeld voor espresso en cappuccino.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.