Brand richt veel schade aan in woning Hendrik Nanneshof (update)


Een korte felle binnenbrand heeft zaterdagavond veel schade aangericht aan een woning in het Hendrik Nanneshof aan de Broerestraat/Kerkstraat.

De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse want het betrof een melding in het oude stadscentrum. De meldkamer schakelde de brand daarom ook snel op tot middelbrand en daarmee kwamen ook het korps van Witmarsum ter plaatse. De brand was ontstaan in de keuken en door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand ook beperkt tot de keuken.

Nadat de brandweer een binnenaanval had uitgevoerd kon het sein brandmeester al snel worden gegeven en bleef de brand beperkt tot de 1e etage.

Uit de woning konden nog twee honden en een vogel worden gered

De woningbouwvereniging en Salvage kwamen ter plaatse voor nazorg en verdere afhandeling. 

Omdat de politiehelikopter in de buurt vloog kwam deze ook naar Bolsward. Vanwege een infraroodcamera kan zo’n helikopter soms goede diensten bewijzen bij het vinden van de brandhaard.

 

Foto album

 

Video Nathanaël Andringa

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.