Brand gymlokaal technische school

In de nacht van 15 op 16 augustus brak er brand uit in het gymlokaal van de voormalige technische school aan de Franekerstraat.

Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord en daarna iemand hard zien weglopen.   Kort daarna sloegen de vlammen al uit het slooppand. De laatste weken was er regelmatig een poging gedaan tot brandstichting. Een aantal keren wisten buurtbewoners de brand op tijd uit te krijgen. Maar nu moesten de korpsen van Bolsward en Parrega er aan te pas komen. Door de rookontwikkeling en de mogelijkheid van asbest in de rook werden vijf woningen ontruimd. Deze bewoners konden tegen de ochtend weer terug naar huis want uit  metingen van het korps van Witmarsum  bleek dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Jaring Rispens van www.stjoerder.nl maakte een filmverslag.

(foto:112 Nederland)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.