Bouwplannen Lidl positief ontvangen

Bolsward – Welstandcommissie Hûs en Hiem  is positief over de nieuwbouwplannen voor de Lidl op de Snekerstraat.

Afgelopen vrijdag werden de bouwplannen van het voormalige tramstation door architect Romke Lemstra besproken. Het pand heeft geen beschermde of monumentale status maar wordt na de sloop van de huidige panden wel opnieuw opgebouwd .

Bovenop de nieuwe supermarkt komt een parkeerdek waarbij een toegangshelling komt aan de kant van de sportvelden.  Volgens de Leeuwarder Courant zijn er twee plannen voor de invulling van het gebouw. Het nieuwe stationsgedeelte wordt verbonden met het supermarktgebouw. Hoe dat er precies gaat uitzien, is nog niet duidelijk. Lemstra heeft twee plannen. Een ervan heeft aan beide zijden van het verbindende gedeelte een soort serre met glazen etalages. Op deze manier is er ruimte voor koelcellen en voorzieningen voor het personeel van de toekomstige supermarkt. Dit plan heeft de voorkeur van de vastgoedspecialist van Lidl, Thijs Boeze. De commissie Hûs en Hiem ziet echter meer in het alternatief: het stationsgebouw vormt een soort kop-hals-rompconstructie met de grote supermarkt. In dit plan is er minder ruimte voor faciliteiten voor de supermarkt en is het nodig om het gebouw te verlengen. Dit gaat ten koste van de parkeerruimte.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

4 reacties

 1. Martha schreef:

  Nog een supermarkt er bij in Bolsward, de spoeling wordt hierdoor voor alle anderen weer een stukje dunner. De gemeente heeft zorgplicht, ook voor haar ondernemers, maar laat iedereen en alles zich hier maar vestigen, ongeacht hoeveel van dezelfde bedrijven er al zitten. Kijk voor de aardigheid eens naar het aantal dameskappers, kledingzaken, drogisterijen, opticiens, hypotheekadviseurs enz. we al hebben (gehad). Geldt trouwens ook voor bouwvergunningen (aan projectontwikkelaars), er staan momenteel 92 panden te koop!

  • Anja schreef:

   Ik ben het met je eens Martha en bovendien komt de Lidl dus bijna naast de Aldi te zitten ……
   Aan de andere kant lijkt me dat bijvoorbeeld in Altenburg wel behoefte aan een supermarkt zal zijn. Beter is het lijkt mij om daar te vestigen.

 2. jw schreef:

  moet er eindlijks iets gebeuren aan dat belachelijke auto verkeer door het centrum maar swf laat niets horen, geen geld.

 3. Klaas A A Poepjes schreef:

  Hallo, ik had gehoord dat er een LIDL winkel komt in Bolsward naast de Aldi.
  -Dat is leuk en prachtig mooi! om daar dan ook heen te kunnen gaan want om de 2 weken ga ik al van Makkum naar Bolsward om goedkoop te kunnen winkelen voor boodschappen bij de ALDI.
  -Dan hoef ik dus ook niet meer te reizen van Makkum naar Sneek LIDL of
  -Te reizen naar Harlingen want daar is ook al een LIDL maar behoorlijk via de bus vanuit Makkum moeilijk bereikbaar!
  -Maar dan is het probleem nog steeds niet opgelost in Makkum Friesland.
  In Makkum hebben we NU nog maar 1 supermarkt de JUMBO op de Lieuwkemastraat en mag maar vragen wat ze maar willen!
  -01 Supermarkt dus in MAKKUM FRIESLAND
  *Jumbo

  -02 Supermarkt dus in Workum
  *Aldi *Poeiz

  -05 Supermarkt dus in Harlingen
  *Jumbo *Aldi *Poeiz *Lidl *Plus

  -03 of 04 Supermarkt in Bolsward
  *Jumbo *Aldi *Poeiz *Lidl (is het plan)

  -05 Supermarkt in Sneek
  *Jumbo *Aldi *Aldi *Poeiz *Lidl

  Dus de Conclusie:
  Het is noodzakelijk dat er echt een goedkope supermarkt komt in Friesland in Makkum. Waarom er is maar 1 supermarkt de duurste Jumbo en voor mij kan het nooit uit! (uitgedrukt in geld) en Jumbo kan maar vragen wat Hij wil voor zijn artikel. Het word tijd voor een concurent, dus het zou ontzettend mooi zijn en eerlijk dat er een LIDL komt in Makkum Friesland. Niet alleen voor mij, maar ook voor: De medebewoners in Makkum die het ook niet zo breed hebben! en ook voor de Vele Duitse Vakantiegangers die door Makkum Centrum reizen naar De Holle Poarte Strand, waar zij dan vakantie hebben. bij het strand. Iedereen in Makkum ,die geen auto heeft maar een fiets ter beschikking heeft is genoodzaakt om de Boodschappen te doen bij de Jumbo. (En Ik vind dat het echt niet de allergoedkoopste winkel die er is,zoals ze wel beweren!) Daarom vraag ik LIDL om nogmaals te willen kijken naar een ander alternatief want in Bolsward zijn er al zoveel supermarkten. Dus heel graag een supermarkt een nieuwe Lidl op het terrein wat vroeger van De Boer was een slachterij, waarbij het pand al jarenlang leeg staat en een zeer goede optie is voor een nieuwe LIDL supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *