Bouwplannen Lidl positief ontvangen

Bolsward – Welstandcommissie Hûs en Hiem  is positief over de nieuwbouwplannen voor de Lidl op de Snekerstraat.

Afgelopen vrijdag werden de bouwplannen van het voormalige tramstation door architect Romke Lemstra besproken. Het pand heeft geen beschermde of monumentale status maar wordt na de sloop van de huidige panden wel opnieuw opgebouwd .

Bovenop de nieuwe supermarkt komt een parkeerdek waarbij een toegangshelling komt aan de kant van de sportvelden.  Volgens de Leeuwarder Courant zijn er twee plannen voor de invulling van het gebouw. Het nieuwe stationsgedeelte wordt verbonden met het supermarktgebouw. Hoe dat er precies gaat uitzien, is nog niet duidelijk. Lemstra heeft twee plannen. Een ervan heeft aan beide zijden van het verbindende gedeelte een soort serre met glazen etalages. Op deze manier is er ruimte voor koelcellen en voorzieningen voor het personeel van de toekomstige supermarkt. Dit plan heeft de voorkeur van de vastgoedspecialist van Lidl, Thijs Boeze. De commissie Hûs en Hiem ziet echter meer in het alternatief: het stationsgebouw vormt een soort kop-hals-rompconstructie met de grote supermarkt. In dit plan is er minder ruimte voor faciliteiten voor de supermarkt en is het nodig om het gebouw te verlengen. Dit gaat ten koste van de parkeerruimte.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.