Bouwgroep Dijkstra Draisma voor 6e keer op rij Best Managed Company!

Voor de zesde keer op rij mag Bouwgroep Dijkstra Draisma de titel “Best Managed Company” dragen.

Doordat BGDD zich in 2014 voor het vierde opeenvolgende jaar gekwalificeerd heeft, draagt zij sindsdien automatisch de status van Gold Member. “Best Managed Companies” is de verkiezing van de best geleide bedrijven binnen het Nederlands midden- en grootbedrijf, welke Deloitte en ING in samenwerking met Erasmus Rotterdam School of Management, Erasmus Centre for Entrepreneurship en Management Team dit jaar voor de achtste keer organiseert. Deloitte en ING concluderen dat de groep Best Managed Companies van 2015 goed scoort op het thema ‘Hoe flexibel is uw business model?’ Slechts 97 bedrijven kwamen door de selectie heen, waarvan BGDD samen met Hamilton Bright uit Sneek de enige Friese bedrijven zijn.

Een flexibel business model
“Markten veranderen almaar sneller en er komen steeds meer technologische ontwikkelingen die in allerlei sectoren ingrijpende gevolgen hebben. Het is voor bedrijven daarom van groot belang dat ze zich daarop voorbereiden met een strategisch plan, dat voldoende flexibiliteit biedt om op veranderingen in te spelen,” zegt Annemein Kolk, directeur Grootbedrijf en Instellingen van ING Nederland. “Bedrijven die tijdens de crisis van de afgelopen jaren goede financiële resultaten hebben behaald, hebben dat voornamelijk gerealiseerd door goed vooruit te blijven kijken en zich snel aan de omstandigheden aan te passen. We hopen dat ondernemend Nederland zich door deze bedrijven laat inspireren.”

“Goed vooruit blijven kijken en zich snel aan de omstandigheden aanpassen” dat is Bouwgroep Dijkstra Draisma op het lijf geschreven. Stenen stapelen is van een andere tijd. Een beetje bouwer denkt in concepten, biedt (woon)comfort en levert energie. Dat is innovatie en in het verkrijgen van die kennis investeert BGDD. Biense Dijkstra, algemeen directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma: “Stenen stapelen kunnen we zelf. De bron moet duurzaam, de techniek die in het pand zit die kun je vervangen. Wij laten dit bij diverse gerealiseerde energieneutrale projecten zien.

Uit de praktijk van BGDD
Het flexibele business model van BGDD geeft ook kans aan de 40 energieleverende en aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen in Groningen: ZON Wonen. BGDD komt hiermee als eerste op de Nederlandse markt. “Dat is hoe je moet innoveren en aanpassen aan de behoefte van de klant.” De laatste maanden van 2015 verplaatst de Roadshow ‘Langer zelfstandig thuis’ zich door Friesland. Tijdens deze Roadshow is BGDD samen met stichting De Friesland en zorgprofessionals in gesprek over de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Er zijn inmiddels diverse eenvoudige hulpmiddelen en domotica-oplossingen om mensen thuis te ondersteunen. En er komen bijna iedere dag nieuwe oplossingen bij. Binnen het platform ‘Wonen in de wijk van morgen’ werkt BGDD aan deze sociale en bouwkundige vraagstukken rondom wooncomfort en wordt langer thuis wonen mogelijk gemaakt.

Dit platform is ook één van de redenen waarom BGDD dit jaar, als eerste aannemer van Noord-Nederland, aangesloten is bij de Stroomversnelling. Leden van de Stroomversnelling leveren geïntegreerde Nul-op-de-Meter-woonconcepten met een energieprestatiegarantie voor bewoners van huur én koopwoningen uit de jaren ’50-’80.

 

Over het Best Managed Companies programma
Jaarlijks gaan Deloitte en ING op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordelen Deloitte en ING de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.