Bouwgroep Dijkstra Draisma genomineerd voor landelijke Koning Willem I Prijs

 BOLSWARD/DOKKUM –Afgelopen donderdag zijn de elf genomineerden voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs voor het mkb bekend gemaakt. Van de 360.000 mkb bedrijven zijn dit volgens de jury de elf pareltjes die zich onderscheiden in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. Ook het Friese bedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma is genomineerd.

Foto: Just Justa

 Volgens het juryrapport onderscheidt Bouwgroep Dijkstra Draisma zich in haar visie en aanpak op het gebied van de energietransitie, circulariteit en energieleverende woningen. Met haar nieuw geopende gerobotiseerde gevelfabriek voor ‘Nul op de meter’ woningen, nieuwe innovaties als warmtebehang en energiemodules, evenals haar betrokkenheid bij geothermie en monitoring van woningen is de bouwgroep veel meer dan een traditioneel bouwbedrijf.

Directeur Biense Dijkstra: ”Wellicht is het beter om het woord “bouwbedrijf” achterwege te laten. We zijn van aannemer naar aanbieder van totaal oplossingen gegaan. Om de woningen van het gas af te krijgen, kijken we niet alleen naar het gebouw, maar ook naar de infrastructuur en de gebouwde omgeving. Alleen op wijkniveau kan je grote slagen maken. De sociale innovatie speelt daarbij een grote rol. Voor de bewoners is de energietransitie ook een grote verandering. De bewoners meenemen op reis, overtuigen enontzorgen is net zo belangrijk.”.

De elf genomineerden zullen voorgedragen worden aan de Bestuurs Advies Commissie. Zij zullen zich buigen over de genomineerde kandidaten om vervolgens drie finalisten voor te dragen aan het bestuur van de Koning Willem I Stichting. Deze finalisten worden eind april bekend gemaakt. Na zorgvuldige afweging kiest het bestuur de uiteindelijke winnaar die tijdens de feestelijke bijeenkomst op 28 mei a.s. bekend gemaakt zal worden.

Over de Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: grootbedrijf en mkb. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking.Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Voor meer informatie zie: www.kw1prijs.nl

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.